De stilte op het water en het mooie licht van de late zon achter de wolken, waren een mooi moment voor een foto. Dit is het water bij de Egbert Schuldinkplaat, vlak bij de sluizen aan de Friese kant. Op deze plek heb je een mooi uitzicht over het Lauwersmeer.
Dit is dezelfde plek vanaf  de zijkant, met uitzicht op de plaat zelf. In de bomen op dit eilandje broeden aalscholvers en reigers. Ze beginnen in februari al met broeden.
Deze foto is genomen vanaf het bruggetje bij de Vlinderbalg, toen het meer half bevroren was. Wolken, water en licht zijn vaak beeldbepalend in het gebied.

 

Het Nieuwe Robbengat ligt aan de strandweg. Het is een geliefde plek voor vogelfotografen, omdat je hier met de auto dicht bij de vogels op het water kan komen.
Het Nieuwe Robbengat ligt er hier bevroren bij en de vogels hebben het moeilijk. Deze zwanen bestrijden de kou door diep in de veren te duiken.
Op de foto staat de Bantpolder bijna helemaal onder water door overvloedige regenval in de herfst. De avond valt en de vogels van het wad zoeken een rustplaats voor de nacht.
Het ondiepe water, de konikpaarden, die verkoeling zoeken en heel veel vogels. Dat is het natuurgebied ten voeten uit. Het is de Ezumakeeg op een zomerse dag. Aan het ondiepe water is het plas dras gebied duidelijk af te zien. Veel vogelsoorten voelen zich er daarom thuis.